Путін відповів на питання, чи вбивця він

Президент Росії заявив, що за період його правління його десятки разів звинувачували у чужих вбивствах

Питання щодо того, чи є вбивцею російський лідер Володимир Путін, стало вельми популярним після ствердної відповіді Джозефа Байдена. Як інформує BBC Україна, американські журналісти з телеканалу NBC News спробували вивідати, як же на цю тезу реагує особисто Путін.

Під час інтерв'ю кореспондент поцікавився у голови РФ, є чи "пан президент" насправді вбивцею. Як повідомляється, першочерговою відповіддю послужив сміх Путіна. Після цього політик спробував пояснити, що за свою роботу він постійно піддавався критиці через різні причини і чув тисячі колючих фраз.

Також Путін зазначив, що будь-які невтішні висловлювання з боку іноземних колег, в принципі, є нормою для зовнішньої політики. Все тому, що навіть під час співробітництва уряди різних країн є суперниками. І подібний підхід до роботи вважається досить стабільним, адже політики — не "вічні" друзі чи молодята.

За словами Володимира Путіна, за час кількох каденцій на його адресу прилітали десятки звинувачень у смертях різних людей. Особливо "багатим" періодом на подібні фрази політик вважає боротьбу з терористами на території Північного Кавказу.

Однак російський президент стверджує, що для нього спочатку найважливішим є добробут росіян і російської держави.

На спробу журналістів навести конкретні приклади загиблих критиків Путіна (застрелені Борис Нємцов і Анна Політковська, отруєний Олександр Литвиненко, померлий від черепно-мозкової травми Михайло Лесін) політик відреагував досить несподівано.

Незважаючи на цілком коректне формулювання, подібні припущення Путін назвав справжнім словесним розладом шлунком (відсилання до простонародної фрази "словесний пронос" — ред.). Президент РФ підкреслив, що згадані особи пішли з життя у різних місцях і з різних причин, а він не має до цього відношення.

Цікаво, що смерть екс-працівника своєї ж адміністрації Михайла Лесіна Володимир Путін і зовсім спробував "повісити" на Штати. Американським журналістам політик сказав, що це у них слід питати, як міг загинути росіянин на території їхньої країни. Своє ж ставлення до Лесіна Путін назвав "хорошим".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чи варто, на думку експертів, очікувати зрушень в плані війни на Донбасі після зустрічі Байдена і Путіна в Женеві. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як виглядає перша сторінка журналу Time, присвяченого майбутній бесіді американського і російського президентів.