Путін відвідав ОАЕ та Саудівську Аравію для зустрічей за зачиненими дверима

Саудівська Аравія та ОАЕ не визнають юрисдикцію МКС, який видав ордер на арешт російського президента, якого звинувачують у військових злочинах в Україні

Російський диктатор Володимир Путін у середу, 6 грудня, відвідав із робочими візитами Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) та Саудівську Аравію, де зустрівся з лідерами цих держав. В Абу-Дабі його прийняв президент Мухаммед бен Заїд Аль Нахайян, а в Ер-Ріяді – наслідний принц і голова ради міністрів Мухаммед бен Сальман Аль Сауд. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "DW".

У матеріалі йдеться, що більша частина переговорів в обох країнах проходила за зачиненими дверима – спочатку у складі делегацій, а потім віч-на-віч. Обговорювалися як питання двосторонніх відносин, так і міжнародні теми, зокрема палестино-ізраїльський конфлікт та війна в Україні. Із саудівським наслідним принцом Путін також обговорив співпрацю двох країн в ОПЕК+.

У ході візитів до ОАЕ та Саудівської Аравії літак Путіна супроводжували російські винищувачі через непередбачувану ситуацію в регіоні, розповів прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. 7 грудня Путін повертається до Москви, де заплановані переговори з президентом Ірану Ібрахімом Раїсі.

Це перша поїздка Володимира Путіна на Близький Схід після видачі ордера на його арешт Міжнародним кримінальним судом (МКС) у Гаазі. ОАЕ та Саудівська Аравія не визнають юрисдикцію МКС та не беруть участь у його роботі. Після оголошення в розшук російський президент відвідував три держави СНД і Китай, що межує з Росією, а також побував на територіях України, окупованих РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи може Путін заявити про терміни закінчення війни в Україні: чи очікувати сенсацій.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи справді Захід не здатний поставити на місце Путіна та Ко: що чекає на Україну.