Головна Новини Світ Росія Путін виступив із посланням: головні висновки зі сказаного
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін виступив із посланням: головні висновки зі сказаного

Основні висновки зі сказаного президентом Росії Володимиром Путіним під час послання до Федеральних зборів у 2021 році

21 квітня 2021, 16:42 comments1280
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 21 квітня, президент Росії Володимир Путін виступив із посланням до Федеральних зборів. У тому числі, він заявив про жорстку відповідь з боку РФ на дії, які їй можуть не сподобатися. Про те, які можна зробити висновки з озвучених лідером країни-агресора тез, виданню "Коментарі" розповіли експерти.

Путін виступив із посланням: головні висновки зі сказаного

Путін. Фото з відкритих джерел

"Путін відкрито заявив, що підручники з історії повинні бути переписані"

Експерт аналітичного центру Kyivstratpro Тарас Семенюк звертає увагу, що в путінському посланні йшлося про необхідність історичної ревізії.

"Путін відкрито заявив, що підручники з історії повинні бути переписані. Тобто, певні історичні події будуть переглядатися з точки зору російської пропаганди", — пояснює аналітик.

Він також підкреслює, що Путін заявляє про важливість ролі Росії у світовому порядку.

"Це була і є його мета — вивести РФ після кризи на рівень держав, які встановлюють світопорядок, впливають на те, щоб керувати ним. Уся військова агресія, усі операції, усі військові кампанії, які були раніше — це все робиться з орієнтуванням саме на цю глобальну мету Путіна. Він вибудовує свою імперію. Імперія ж жива лише тоді, коли завойовує нові території", — зазначає Тарас Семенюк.

Аналітик акцентує і на тому, що Путін не подавав ніяких сигналів щодо України. Мало того, фактично не згадував про нашу країну, хіба що в ракурсі "держперевороту" 2014 року. Також він промовчав про ситуацію на Донбасі. Підтримуючи, схоже, кремлівські меседжі про "внутрішній конфлікт" в Україні.

"Путін, по суті, не сказав нічого нового"

Політичний експерт Денис Гороховський вважає, що під час щорічного послання Федеральним зборам Володимир Путін, по суті, не сказав нічого нового. З тез, які стосуються міжнародного порядку, він виділив дві. Перша — стосовно Донбасу і діалогу з Україною, друга — щодо Криму. Обидві були завуальовані, в тому числі за мовчанням.

"Частина опозиційних російських ЗМІ, а також низка експертів напередодні виступу Путіна припускали, що він чи то виступить із пропозицією до Думи визнати так звані "ЛНР" і "ДНР", чи то пообіцяє їм пряму військову підтримку. Однак нічого подібного у виступі не було. По суті, Путін заявив, що Росія готова до діалогу і не бажає ескалації конфлікту", — підкреслює Денис Гороховський.

Наробила шуму теза про "нікому не спаде на думку перейти так звану червону межу". Це, на думку політексперта, відсилання до недавніх спроб США ввести кораблі в Чорне море і загалом до різних політичних закликів щодо "реконкісти" (відвоювання) Криму.

Як раніше повідомлялося, загроза відкритого вторгнення Росії поки відкладається. Нардеп назвав причину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення


Новини