Путін заявив про те, що США намагається втягнути Європу у протистояння з Китаєм

Путін вже традиційно у всьому звинувачує США

Російський президент зробив нову абсурдну заяву, що нібито США розпочали боротьбу з Китаєм і намагаються втягнути в це протистояння країни Європи, які не прагнуть псувати відносини з Пекіном. Таку заяву він зробив під час інтерв'ю з пропагандистом Павлом Зарубіним для програми "Москва. Кремль. Путін", пише "Інтерфакс".

Путін відповів на запитання, що західні політики можуть почати звинувачувати Москву та Пекін у створенні якогось спільного союзу. І традиційно у всьому звинуватив США.

"Це вони весь час щось створюють. Ми багато разів вже говорили: ми не об'єднуємося в якийсь військово-політичний союз, а саме американці це роблять. Мало того, змушують ще своїх союзників погіршити відносини з Росією та Китаєм", - заявив Путін.

Путін поскаржився, що на минулому саміті НАТО влітку поточного року нібито йшлося про те, що альянс вже набуває азіатського виміру.

"Вони, тобто самі вступили в боротьбу з КНР. При чому Китай з ними не вступав, це американці з ними борються. Ставши на цю стежку, вони підтягують туди європейців", - продовжив Путін.

Також Путін заявив, що нібито "європейці не хочуть сваритися із Китаєм".

"Вони не хочуть псувати стосунки з КНР. Американці їх туди штовхають", - додав він.

За словами Путіна, США створюють в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні нові союзи, зокрема AUKUS.

"Намагаються підтягнути туди інші країни, регіони. Вони це роблять. Ми цього не робимо", - поскаржився Путін.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін заговорив про війну Росії проти США. Кремлівський диктатор Володимир Путін заявляє, ніби Сполучені Штати "готуються до війни" із РФ та Китаєм. З цієї причини, як він стверджує, держава-агресор РФ теж веде підготовку до будь-якого розвитку подій.