Путіну цілодобово повідомляють про заколот Пригожина: в РФ запровадили жорстоку цензуру

У РФ почали блокувати доступ до новин через заколот Пригожина

Як передає портал "Коментарі", російські силовики постійно інформують президента РФ Володимира Путіна про заходи, які вживаються щодо протистояння "озброєному заколоту" ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. На всій території РФ простежуються проблеми з доступом до новин. Кремль намагається максимально приховати протистояння Міноборони та ПВК "Вагнер". Російські пропагандистські ЗМІ намагаються зобразити картинку повного контролю ситуації з боку Кремля.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков у коментарі "ТАРС" запевнив журналістів, що Володимира Путіна оперативно поінформували про випади "вагнерівців" на чолі з Пригожиним.

"Спеціальні служби, силові відомства, а саме Міністерство оборони, ФСБ, МВС, Росгвардія, в режимі цілодобової роботи постійно доповідають президенту про заходи, що вживаються в контексті виконання раніше даних ним доручень", - заявив головний рупор Кремля.

Пєсков зазначив, що центральна влада відреагувала досить жорстко. Вже є рішення щодо порушення проти Пригожина кримінальної справи.

Цікаво, що заколот Пригожина, інформація про який активно поширюється в телеграм-каналах, спонукав пропагандистів активно долучатися до ефіру. Так, на головному пропагандистському телеканалі "Перший канал" постійно виходять спецвипуски новин. Головний меседж, який подається в новинах – не було обстрілу регулярними військами РФ "вагнерівців", а заяви Пригожина – провокація.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в Інституті вивчення війни (ISW) оцінили шанси збройного заколоту Євгена Пригожина в РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на вулицях російських міст з’явилася військова техніка: що відбувається.