РФ передала Вашингтону мирний договір по Україні: що хоче отримати Кремль

Журналіст Дмитро Гордон оприлюднив проект так званого мирного договору, який РФ уже передала США

Росія передала США свій проект мирного договору з Україною, що передбачає поступку Києвом частини своїх територій. Ключові тези цього плану оприлюднив журналіст Дмитро Гордон, який отримав їх від своїх джерел.

За словами Гордона, міністр внутрішніх справ РФ Володимир Колокольцев кілька днів тому привіз цей документ до Вашингтона.

Зокрема, за інформацією Гордона, у цьому "мирному договорі" вказано, що Україна повинна повністю залишити Донецьку та Луганську області.

Також там відзначено, що Росія передасть Україні Запорізьку АЕС та контроль над демілітаризованою 100-кілометровою зоною вздовж Дніпра до Чорного моря При цьому Київ повинен зобов'язатися не перекривати постачання води до Криму.

Окрім того, у договорі вказано, що Україна повинна закріпити в Конституції позаблоковий статус та не вступати до НАТО чи іншого альянсу. Також в Конституції повинно бути закріплено поняття "армії мирного часу" з чисельністю 350 тис. осіб і мати обмежений перелік озброєнь, наприклад, не більше 125 бойових літаків;

Також у договорі вказано, що Крим визначається як особлива демілітаризована територія з подвійним підпорядкуванням України та РФ.

Окрім того, РФ вважає, що США мають зняти заборону на постачання в Росію високих технологій, а також зняти санкції проти нафтогазового комплексу та банківської системи;

При цьому Росія готова обговорювати передачу Україні Запорізької та Херсонської областей у повному обсязі.

Також у проекті мирного договору вказано, що Росія не заперечує проти вступу України до ЄС.

При цьому у Кремлі вважають, що припинення вогню вздовж лінії фронту має бути запроваджене відразу після початку переговорів про перемир'я у форматі Росія-США-Китай-ЄС-Україна.

І ще, в РФ вважають, що необхідно відновити дію договору про ракети малої та середньої дальності, який повинна підписати Україна.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україну не хочуть приймати в НАТО і з приводу цього послали Зеленському сигнал.