Головна Новини Світ НАТО Зеленський отримав неформальне попередження від НАТО: від чого його застерегли
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський отримав неформальне попередження від НАТО: від чого його застерегли

НАТО хоче, щоб Зеленський утримався від критики дій Альянсу

3 липня 2024, 13:58 comments13340
Поділіться публікацією:

Як повідомило видання The Telegraph, на саміті НАТО у Вашингтоні Україні буде заявлено, що вона занадто корумпована, щоб вступити до Альянсу. За його інформацією, Альянс вимагатиме від Києва додаткових кроків, перш ніж переговори про членство просунуться вперед, про що заявив високопоставлений чиновник Держдепартаменту США.

Зеленський отримав неформальне попередження від НАТО: від чого його застерегли

Володимир Зеленський

Ця позиція буде викладена в письмовій формі в комюніке НАТО, яке буде підписано на саміті у Вашингтоні. При цьому співрозмовник видання відзначив, що оскільки Україна продовжує проводити реформи, НАТО хоче похвалити її, але також має намір обговорити додаткові кроки, які необхідно зробити, особливо у сфері боротьби з корупцією.

При цьому, як відзначив політолог Максим Ялі, давно відомо, що чітких письмових гарантій щодо приєднання України до НАТО на саміті у Вашингтоні не буде надано, як би цього не хотілося Україні. І українське керівництво це чудово розуміє, додав експерт.

На його думку, мета статті у The Telegraph послати сигнал президенту Володимиру Зеленському, щоб він не писав жодних твітів з різкою критикою лідерів країн-учасниць НАТО на саміті, як це було напередодні саміту АЛьянсу у Вільнюсі минулого року.

"Простими словами: "Якщо ти, Володимире, знову поставиш у незручне становище Байдена або Сунака, у яких будуть вибори, своїми гнівними твіттами, які будуть, м'яко кажучи, не до речі, то ми у відповідь теж легко поставимо тебе на місце, створивши вже тобі в відповідь проблеми в інформаційному полі України". Ось так працює політика, і так використовуються ЗМІ", — відзначив Ялі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, які країни НАТО категорично проти членства України в Альянсі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вікторія

3 липня 2024, 13:46

Брехня. Україна корумпована не більше, ніж Штати чи будь-яка країна ЄС. І таких заходів боротьби з корупцією, на кшталт відкритого декларування та іншого, в жодній країні точно нема. Просто шукають привід для відмови. Краще із власною корупцуією би розібрались.

Ігор

3 липня 2024, 13:35

Ще один доказ подвійних стандартів: не чіпай нас і ми не будемо казати про ту корумповану і криваву реальність в яку ти занурив Україну. Тому і потрібен багатополярний світ. Після розпаду супер-імперії комуняк, золотий мільярд отримав занадто багато гегемонії.


Новини