Головна Новини Світ Росія РФ похвалилася новим підводним човном, названим на честь київського князя
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ похвалилася новим підводним човном, названим на честь київського князя

Міноборони РФ представило підводний човен "Князь Володимир", оснащений твердопаливною триступеневою ракетою "Булава"

13 червня 2020, 10:33 comments3477
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони Російської Федерації в п'ятницю, 12 червня, заявило про зарахування до складу Військово-морського флоту нового атомного підводного човна "Князь Володимир". Відповідна інформація опублікована на сайті відомства.

РФ похвалилася новим підводним човном, названим на честь київського князя

Підводний крейсер названий на честь князя Володимира, правителя Київської Русі, середньовічної держави зі столицею в Києві.

Відзначається, що РПКСН "Князь Володимир" був закладений на Севмаші 30 липня 2012 року у присутності Президента РФ Володимира Путіна і є головним кораблем вдосконаленого проекту 955А — атомних підводних човнів 4-го покоління. Згідно Військово-морській доктрині РФ, в перспективі підводні човни цього проекту, які будуються великою серією, будуть складати основу морських стратегічних ядерних сил Росії.

"Екіпаж ракетного підводного крейсера стратегічного призначення "Князь Володимир" пройшов навчання за новітніми програмами у Навчальному центрі ВМФ, успішно забезпечив випробування підводного човна і готовий до її експлуатації в складі Підводних сил Північного флоту. У період випробувань екіпаж підводного човна вже встиг себе проявити — 29 жовтня 2019 року з борту корабля був успішно виконаний випробувальний пуск міжконтинентальної балістичної ракети морського базування "Булава" з акваторії Білого моря по полігону Кура на Камчатці" , — сказано на сайті Міноборони РФ.

Раніше "Коментарі" писали, що колишню яхту екс-прем'єра РФ Медведєва виставили на продаж.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини