Росія та її союзники проводять спільні військові навчання

Росія та її союзники починають військові навчання в Оманській затоці.

Військово-морські сили Російської Федерації, Китаю та Ірану цього тижня проводять спільні навчання в Оманській затоці. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Іран та Китай є одними з найбільших союзників Росії, після її повномасштабного вторгнення в Україну. Іран, який також під значними міжнародними санкціями ділиться з РФ досвідом уникати заборон, а також продає військову техніку, яка застосовується на війні в Україні, зокрема це дрони-камікадзе. Також надходила інформація про іншу військову техніку, яку Росія купила за готівку в Ірану, щоб уникнути санкцій. Зброя була відправлена на кораблях до РФ.

Китай стверджує, що не постачає зброї до Російської Федерації і відкрито не підтримує дії Путіна. Проте після повномасштабного вторгнення Пекін збільшив імпорт російської нафти та інших ресурсів, чим наповнює бюджет РФ.

Тепер ці країни проведуть спільні військові навчання Security Bond-2023 в Оманській затоці.

"Ці навчання допоможуть поглибити практичну співпрацю між військово-морськими силами країн-учасниць... і влити позитивну енергію в регіональний мир і стабільність", - заявили в Міністерстві оборони КНР.

Подібні навчання між РФ, Китаєм та Іраном відбулись у 2019 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що три країни Європейського Союзу закликають переглянути ціну на російську нафту. Польща, Литва та Естонія пропонує знизити верхню стелю цін на 15%.

Також "Коментарі" писали, що у Молдові розкрили плани Кремля по підкоренню держави. Москва до 2030 року мала отримати лояльний уряд у країні.