Головна Новини Світ ЄС Три країни ЄС закликають переглянути ціну на російську нафту
commentss НОВИНИ Всі новини

Три країни ЄС закликають переглянути ціну на російську нафту

Українські союзники в ЄС намагаються знизити ціну верхню стелю ціни на російську нафту.

15 березня 2023, 13:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Польща Латвія та Естонія намагається знизити верхню межу ціни російської нафти, яка наразі становить 60 доларів за барель. Балтійські країни хочуть зменшити приблизно на 15%. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Три країни ЄС закликають переглянути ціну на російську нафту

Країни ЄС закликають переглянути ціну на російську нафту. Фото з відкритих джерел

Після тривалих суперечок та переговорів у грудні вдалось встановити максимальну ціну на російську нафту на рівні 60 доларів, проте вже тоді країни Балтії та Польща виступали критично через таке рішення, вимагаючи знизити обмеження.

Тепер три країни закликають переглянути умови та запровадити більш жорсткіші санкції. Союзники України вимагають встановити ціну щонайменше на 15% менше ніж зараз, тобто не більше ніж 51,45 долара за барель. Це буде на 5% нижче ніж ринкові ціни.

Представники ЄС та країн G7 мають зустрітись та почати обговорювати стелю цін 15 березня. Для погодження таких умов Євросоюзу, мають дати свою згоду усі 27 членів організації.

Як повідомляє Bloomberg у січні, на експорті нафти Російська Федерація заробила близько 13 млрд доларів. Польща Латвія та Естонія вважає, якби необхідні обмеження вже були введені, то Росія недоотримала б 650 млн доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Молдові розкрили плани Кремля по підкоренню держави. Згідно з секретними документами до 2030 року Москва мала отримати повністю лояльне проросійське керівництво у Молдові.

Також "Коментарі" писали, що президент Росії Володимир Путін поїхав до авіазаводу в Улан-Уде, де виступив з великою промовою. Під час виступу Путін заявив, що його дурили останні 8 років та додав, що РФ бореться за своє існування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини