Головна Новини Світ Росія Росія не випробовуватиме ядерну зброю тільки за однієї умови: чого вимагає Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія не випробовуватиме ядерну зброю тільки за однієї умови: чого вимагає Кремль

У Росії можуть відмовитися від пострадянського мораторію на проведення ядерних випробувань.

сьогодні, 19:40
Поділіться публікацією:

 Російське керівництво вирішило не проводити ядерні випробування до того моменту, поки Сполучені Штати Америки самі не почнуть випробовувати свої ядерні боєзаряди. Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на заяву представника Кремля з питань контролю над озброєннями. Водночас, у Кремлі не виключають можливості відмовитися від пострадянського мораторію на ядерні випробування.

Росія не випробовуватиме ядерну зброю тільки за однієї умови: чого вимагає Кремль

Випробування ядерної зброї у Росії (фото з відкритих джерел)

Останнім часом дедалі частіше лунають припущення, що Росія може відновити ядерні випробування, особливо на тлі обговорення можливості ударів по території РФ західними ракетами, які можуть бути передані Україні. Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков зазначив, що ядерні випробування можливі, але лише у відповідь на аналогічні дії з боку США.

Росія не проводила ядерних випробувань від моменту здобуття незалежності. Останні випробування були здійснені ще Радянським Союзом наприкінці 1980-х років. США ж припинили випробування на початку 1990-х. З усіх країн світу лише Північна Корея проводила ядерні випробування у 21 столітті.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін хоче провести випробування ядерної зброїМіжнародне інформагентство Reuters нещодавно повідомило, що кремлівський диктатор Володимир Путін може організувати ядерні випробування, якщо Захід дозволить Україні атакувати глибокі території Росії іноземною зброєю. Якщо цей крок буде реалізовано, Путін, хоча й віддалений від реальності, спробує знайти юридичне та інформаційне обґрунтування своїх дій. Одним із можливих аргументів Кремля може стати критика США за те, що вони не ратифікували Договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань, підписаний у 1996 році. Москва може використати це на свою користь, написав у колонці для Главреду експерт з озброєнь Олег Катков.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини