Небензя виступив з цинічною доповіддю на Раді Безпеки ООН щодо винних у підриві Каховської ГЕС

Постійний представник Росії в ООН Василь Небензя звинуватив Україну на Раді Безпеки ООН.

Росія стверджує, що відповідальність за катастрофу, яка відбувається на Херсонщині через руйнування дамби лежить на Україні та її союзниках. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на The Guardian.

Постійний представник Росії Василь Небензя на брифінгу Ради безпеки ООН виступив зі зверненням щодо ситуації з підриву дамби на Каховській ГЕС.

"У ніч з 5 на 6 червня київський режим вчинив немислимий злочин. Вони підірвали дамбу Каховської ГЕС, що призвело до неконтрольованого викиду води вниз за течією Дніпра", - заявив Небензя не надавши жодних доказів про причетність України до вибухів.

Далі російський чиновник заявив, що нібито агресивні дії України спонсорують її союзники з країн Заходу.

"Відповідальність за цю трагедію, що розгортається, повністю лежить на київському режимі та його західних господарях, які накачують Україну зброєю", - говорить постійний представник Росії в ООН.

Попри звинувачення України, експерти зазначають, що Росія має більше вигоди та можливостей підірвати Каховську ГЕС. Окрім того, аналітики підкреслюють, що Україна буде відчувати наслідки знищення дамби ще десятиліття в майбутньому.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Червоний хрест попереджає про серйозну небезпеку через підрив ГЕС. Міжнародна організація зазначила, що маси води від прориву дамби знесли та перемістили міни у інші місця, і тепер вони загрожують місцевому населенню.

Також "Коментарі" писали про те, що Білоруський президент Олександр Лукашенко звинуватив Україну у підриві дамби на Каховській ГЕС.