Головна Новини Світ Росія Росія шукатиме за кордоном майно Російської імперії: указ Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія шукатиме за кордоном майно Російської імперії: указ Путіна

У Кремлі починають серйозно переживати через можливу конфіскацію російських активів за кордоном

19 січня 2024, 14:07
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про виділення коштів на пошук, оформлення та юридичний захист закордонної нерухомості, що належить Росії, включаючи період часів СРСР та Російської імперії. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Moscow Times.

Росія шукатиме за кордоном майно Російської імперії: указ Путіна

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Згідно з документом, цим питанням займатимуться Управління справами президента та МЗС Росії.

Виділені кошти призначені для покриття витрат, пов'язаних з "здійсненням пошуку нерухомого майна РФ, колишньої Російської імперії, колишнього СРСР, належним оформленням прав та юридичним захистом цього майна".

У січні 2024 року країни Євросоюзу розпочали реалізацію пропозиції Єврокомісії щодо використання доходів від $300 мільярдів заморожених активів Росії на користь України.

У відповідь на ці дії російські офіційні особи почали загрожувати можливими судовими розглядами та обіцяли дзеркальну відповідь у разі конфіскації російських активів.

Кремль розглядає будь-які спроби конфіскації як "прямий крадіжка", заявляв прес-секретар президента країни агресора Дмитро Пєсков.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент України Володимир Зеленський виступив на Всесвітньому економічному форумі у Давосі. Серед іншого, заявив, що за останніми війнами у світі стоїть російський диктатор Володимир Путін. Він закликав допомогти нам якнайшвидше закінчити війну і "покласти край" Путіну та його військовій стратегії, акцентувавши, що на правителя РФ обов'язково чекає справедливе покарання. Сам Путін тим часом під час виступу на Всеросійському муніципальному форумі заявив, що неможливо змусити РФ відмовитися від тих "завоювань", які вона "реалізувала за останні півтора роки". Як оцінюєте виступ Зеленського та заяви Путіна? Хто з них швидше за все достукався до своїх аудиторій? Які прояви цього вже видно? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини