Росія спростовує свою причетність до атаки безпілотника США

За версією РФ, військовий дрон чи не сам вчинив «харакірі»

Як заявляють в Міноборони РФ, БпЛА рухався неподалік Криму в бік "державного кордону". На його перехоплення підняли два винищувачі. Сам безпілотник нібито здійснив різкий маневр, втратив керування та впав у воду, пишуть "Коментарі".

Міноборони РФ прокоментувало заяву ВПС США в Європі про те, що російський літак Су-27 атакував у міжнародному просторі американський розвідувальний дрон MQ-9.

"Політ безпілотного літального апарату здійснювався з вимкненими транспондерами, з порушенням меж району тимчасового режиму використання повітряного простору, встановленого з метою проведення спеціальної військової операції, доведеного до всіх користувачів міжнародного повітряного простору", - йдеться в заяві.

У міноборони рашистів кажуть, що підняли чергові винищувачі, але безпілотник упав сам "унаслідок різкого маневрування". Він "перейшов у некерований політ із втратою висоти і зіткнувся з водною поверхнею". У відомстві наполягають, що російські винищувачі бортове озброєння не застосовували і з безпілотним літальним апаратом у контакт не вступали.

"Коментарі" також писали про те, що за версією американських військових, один із літаків навмисно пішов в атаку на дрон і пошкодив його. Дії російських військових американська сторона назвала "нерозважливими", "некомпетентними", "небезпечними", "непрофесійними" і навіть "екологічно шкідливими".

Як повідомляв портал "Коментарі", масштабні і часті повітряні тривоги 14 березня в Україні були пов’язані з активністю тактичної авіації РФ, загрозою застосування оперативно-тактичних ракетних комплексів наземного базування та польотами винищувача МіГ-31К.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чому Росія без літаків – пояснив експерт.