Головна Новини Світ США Російські винищувачі збили над Чорним морем американський дрон: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські винищувачі збили над Чорним морем американський дрон: що відомо

Європейське командування ВПС США заявило, що через «безрозсудні та некомпетентні» дії російських пілотів, у міжнародних водах збито розвідувальний безпілотний апарат

14 березня 2023, 21:40
Поділіться публікацією:

Два російські літаки Су-27 здійснили небезпечне та непрофесійне перехоплення безпілотного літака служби розвідки, спостереження та розвідки ВПС США MQ-9, який сьогодні діяв у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, пишуть "Коментарі".

Російські винищувачі збили над Чорним морем американський дрон: що відомо

Приблизно о 7:03 ранку (CET) один із російських літаків Су-27 зачепив гвинт MQ-9, через що американським силам довелося збити MQ-9 у міжнародних водах. Кілька разів перед зіткненням Су-27 скидали пальне та летіли перед MQ-9 у нерозважливій, екологічно небезпечній та непрофесійній манері. Цей інцидент демонструє відсутність компетентності на додаток до того, що він небезпечний і непрофесійний.

"Наш літак MQ-9 виконував звичайну операцію в міжнародному повітряному просторі, коли його перехопив і вразив російський літак, що призвело до катастрофи та повної втрати безпілотника", — сказав командувач ВПС США генерал Джеймс Б. Хекер.

Попри інцидент, в Білому домі заявили, що США продовжать польоти безпілотників над Чорним морем.

"Якщо сигнал полягає в тому, що вони хочуть стримати або відрадити нас від польотів і операцій у міжнародному повітряному просторі, над Чорним морем, то цей сигнал зазнає невдачі, тому що цього не станеться, — заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі. — Ми продовжуватимемо літати і діяти в міжнародному повітряному просторі над міжнародними водами".

Щобільше, в США підкреслюють необхідність безпекових заходів на цій території – навколо Чорного моря.

"Чорне море не належить жодній країні. І ми збираємося продовжувати робити те, що необхідно для забезпечення інтересів нашої національної безпеки в цій частині світу", — додав він.

"Коментарі" також писали про те, що 12 років за ґратами проведе російський кілер, який планував вбивства міністра оборони Олексія Рєзнікова та керівника ГУР МО України Кирила Буданова.

Як повідомляв портал "Коментарі", президент Росії Володимир Путін заявив, що його країна нібито намагалась мирно розв'язувати проблеми Донбасу, але їх обманули в цьому питані.

Читайте також на порталі "Коментарі" — торік Україна стала третім у світі імпортером зброї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини