Головна Новини Світ Росія Росія вирішила "відсунути" кордон ще з двома країнами: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія вирішила "відсунути" кордон ще з двома країнами: що відомо

РФ хоче нові кордони у Балтійському морі

22 травня 2024, 07:18
Поділіться публікацією:

Путінський режим вирішив в односторонньому порядку "змінити" морські кордони Росії з Литвою та Фінляндією у Балтійському морі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "The Moscow Times".

Росія вирішила "відсунути" кордон ще з двома країнами: що відомо

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, привертає увагу проект постанови уряду, опублікований на порталі правових актів. Цей документ підготувало Міноборони РФ.

"Росія має намір оголосити своїми внутрішніми морськими водами частину акваторії на сході Фінської затоки, а також поблизу міст Балтійськ та Зеленоградськ у Калінінградській області", — пишуть журналісти.

Зазначається, що Росія хоче змінити географічні координати точок, що визначають положення вихідних ліній, від яких відмірюється ширина територіального моря РФ, а також прилеглій зоні біля узбережжя та островів.

На кордоні з Фінляндією уряд РФ має намір скоригувати координати в зоні островів Йяхі, Соммерс, Голланд, Родшер, Малий Тютерс, Вігунд, а також поблизу північного вхідного мису річки Нарва, випливає із додатку до постанови Кабміну.

На кордоні з Литвою під перегляд потрапила зона Куршської коси у Гданській затоці, райони мису Таран, мису на південь від мису Таран, а також Балтійської коси.

Автори проекту на своє виправдання заявляють, що діючі географічні координати, встановлені постановою Радміну СРСР від 1985 року, "не повною мірою відповідають сучасній географічній обстановці".

"Точки були зафіксовані "за морськими навігаційними картами дрібного масштабу", які, у свою чергу, ґрунтуються на роботах середини 20 століття, а це "не дозволяє визначити зовнішній кордон внутрішніх морських вод" РФ", — йдеться в документі.

При цьому Постанову Радміну СРСР 40-річної давності, яка регулює межі в регіоні Балтійського моря, Міноборони пропонує частково "визнати нечинною". При цьому документ про "перегляд кордону" поки що офіційно не коментували МЗС Фінляндії та Литви.

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що намагається домовитись Україна з партнерами: як це може вплинути на перебіг війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини