Росія зобов’язала свої навчальні заклади закупити макети зброї на десятки мільйонів

Росія готує своїх громадян воювати зі шкільної лави

У Росії влада зобов'язала свої школи придбати макети зброї. Серед них мають бути аналоги гранати Ф-1 і РГД-5, автомати Калашникова, стрілецькі тренажери, а також захисні костюми, дозиметри і міні-експрес-лабораторії радіаційно-хімічної розвідки. Про це повідомляють російські ЗМІ.

За владною вказівкою російські школи мають застосовувати усе це на уроках ОБЖ.

Навчальні заклади отримали від Мінпросвіти обов’язковий список, котрий повинен бути в кожній школі. До цього переліку входять: сейф для зброї; міні-експрес-лабораторії радіаційно-хімічної розвідки; дозиметр; газоаналізатор кисню і токсичних газів; захисний костюм;імітатори поранень і уражень для тренажера-манекена; макети гранат Ф-1 і РГД-5; стрілецький тренажер; макет автомата Калашникова;магазин до автомата Калашникова з навчальними патронами і макет найпростішого укриття в розрізі.

Аби перевірити виконання владних доручень, у школах Санкт-Петербурга провели аудит закупівель, відтак, в кількох освітніх закладах контролери не знайшли достатньої кількості потрібного обладнання для кабінетів ОБЖ.

Стало відомо, що зробити закупівлі школи мали до кінця минулого року, згідно з наказом Мінпросвіти від вересня 2022-го. Через це на "озброєння шкіл найближчим часом" було додатково виділено із бюджету 23 мільйони рублів.

"Початкова військова підготовка" - предмет, що включений до навчального плану ОБЖ. Саме тому від шкіл вимагають придбати ці речі, адже макети гранат та іншої зброї потрібні в тому числі й через введення нового предмету для учнів 10-х класів.

Нагадаємо, що "Коментарі" у Росії чоловік зняв на відео, як паливо витікає з літака прямо перед зльотом.