Головна Новини Світ Росія Російські "миротворці" залишають Карабах: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські "миротворці" залишають Карабах: подробиці

Виведення російських "миротворців" підтвердили у Кремлі

17 квітня 2024, 13:38 comments6626
Поділіться публікацією:

За даними азербайджанських ЗМІ, російські військові почали виводити свій контингент "миротворців" з території колишньої невизнаної республіки Нагірний Карабах, яка опинилася під контролем Баку внаслідок воєнних дій. Як повідомляє портал "Коментарі", цю інформацію оприлюднило азербайджанське агентство APA. Також інформацію про виведення російських "миротворців" підтвердив у коментарі російським пропагандистам "РІА-Новини" речник Путіна Дмитро Пєсков.

Російські "миротворці" залишають Карабах: подробиці

"Миротворці" РФ почали виходити з Карабаху. Фото з відкритих джерел

За повідомленнями, перший склад та військова техніка "миротворчого контингенту" залишили територію храму Худаванг у Кяльбаджарському районі. Контингент росіян вийшов звідти лише кілька днів тому і зараз туди зайшла азербайджанська поліція.

"Тим самим розпочався процес виведення російського "миротворчого" контингенту з території Азербайджану", — повідомляє APA.

Журналісти стверджують, що розпочато процес остаточного виходу російського контингенту з території Азербайджану.

Також триває виведення росіян з бази у Ходжали.

"Очікується, що історичний та великий процес завершиться за кілька днів. Цим Азербайджан відновлює повний суверенний контроль над Карабахом та всіма його землями", — повідомляють ЗМІ.

Зазначимо, російський "миротворчий" контингент був тимчасово розміщений у Карабаху за підсумками тристоронньої заяви, підписаної 10 листопада 2020 року між лідерами Азербайджану, Росії та Вірменії. Після блискавичної одноденної військової операції Баку, започаткованої 19 вересня 2023 року, Азербайджан фактично повернув під свій контроль Нагірний Карабах.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Нагірний Карабах залишають останні вірмени: стала відома кількість.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини