Російські військові обстріляли британський есмінець в Чорному морі: що сталося

Стрілянина сталася неподалік кримського мису Фіолент

Російські військові моряки ледь не влаштували масштабний міжнародний інцидент в акваторії Чорного моря. За повідомленням пропагандистського ресурсу "РИА Новости", в центрі подій опинився британський есмінець Defender, який дуже близько підійшов до Фіолента, одного із мисів Гераклейського півострова в Криму.

Службовці Чорноморського флоту РФ відрапортували про спроби порушити "російські кордони". Нібито екіпаж британського військового корабля ніяк не реагував на будь-які усні попередження.

Згідно з інформацією, наданою російськими військовими, Defender пройшов близько 3 км "територіальних вод" Росії. При цьому з боку РФ були озвучені попередження про ймовірне застосування сили (зброї), якщо корабель не розвернеться і не покине цю територію.

О 12:06, через 14 хвилин після знаходження есмінця Defender поблизу Кримських берегів, росіяни зробили перший попереджувальний постріл. Другий стався за дві хвилини.

Ще через 11 хвилин, о 12:19, за курсом руху британського військового судна було відкрито попереджувальне бомбометання. Маневр виконали пілоти літака Су-24М.

Як інформують росЗМІ, через чотири хвилини після цієї атаки Defender таки покинув води, які начебто належать Росії.

Цікаво, що швидше за все британський есмінець — той самий, який кількома днями раніше був пришвартований в Одеському морському порту. До речі, на його борту відбулася зустріч секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олексія Данилова та капітана судна Вінса Оуена.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що Росія не так давно знову направила до Криму кілька тисяч військовослужбовців. Навіщо був відданий подібний наказ, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, що в Україні планують підписання спеціального документа про деокупацію Кримського півострова. Коли саме це станеться, ми розповідали в нашій публікації.