Головна Новини Світ Росія Росію вигнали із ще однієї міжнародної організації: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Росію вигнали із ще однієї міжнародної організації: що відомо

В організації кажуть, що довіра до Росфінмоніторингу підірвана

23 жовтня 2023, 19:15
Поділіться публікацією:

Росію вигнали з багатьох міжнародних організацій, через повномасштабне вторгнення Росії в Україну. А тепер РФ втратить місце в Егмонтській групі. Про це повідомляє Bloomberg

Росію вигнали із ще однієї міжнародної організації: що відомо

Росію вигнали з Егмонтської групи (фото з відкритих джерел)

 Егмонтська група — об’єднує фінансові розвідки близько 160 країн світу, включаючи й Мережу боротьби з фінансовими злочинами США.

Відомо, що ця організація бореться відмиванням грошей, фінансуванням тероризму та з іншими фінансовими злочинами у світі.

Відтак, РФ буде обмежена у доступі до інформації світових фінансових розвідок.

Нещодавно повідомлення журналістів підтвердили офіційною заявою групи.

 Варто зазначити, що Егмонтська група пов’язана з Цільовою групою з фінансових дій (FATF), що встановлює стандарти боротьби з "брудними грошима" та їх відмиванням у світі. Кремль втратив своє членство уу FATF у лютому 2022 року.

У матеріалі йдеться, що Росія активно просувала збереження свого членства в Егмонтській групі. А ще — через цю організацію намагалася блокувати запровадження подальших обмежень через FATF.  

В офіційному повідомленні групи йдеться, що членство Росфінмоніторингу призупинено на невизначений термін. Саме через повномасштабне вторгнення Росії в Україні. А ще — через підірвану довіру до методів роботи російського моніторингового органу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росію вигнали з європейської інституціїОмбудсмена РФ Тетяну Москалькову виключили із членів ENNHRI - Європейської мережі національних інституцій з прав людини.

Як розповідають українські учасники Європейської мережі, під час свого виступу омбудсмен Російської Федерації заявила про вихід із Європейської мережі національних інституцій з прав людини, напевно, передчуваючи негативний результат голосування для їхньої інституції. Також вона використовувала наративи російської пропаганди про "біолабораторії США в Україні" та згадувала про порушення прав людини у Франції під час протестів, що чути від представника країни-агресорки  було дуже дивно.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини