Розкрита тактика окупантів на фронті: до яких кривавих дій вдаються

Російські окупанти використовують так звані «м’ясні штурми», коли під час першої атаки на позиції кидають у бій найменш підготовлених військових, сказав в ефірі 24 каналу військовий експерт Ігор Романенко

В терористичній Росії для проведення бойових дій залучають 18-річних солдатів. Такі випадки за останні роки були підтверджені, зокрема фіксувалась загибель цих військовослужбовців. Декілька днів тому в російських пабліках з’явилась інформація, що на війні загинув курсант з Пєрмського краю Георгій Надєїн, якому в лютому 2024 року виповнилося 18 років.

В сьогоднішніх умовах в Росії є необхідність у поповненні та формуванні резервів військовослужбовців. При цьому, як відзначив військовий експерт, генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко, Росія кидає в бій першу хвилю солдатів, які є найменш підготовленими.

З 1 квітня в Росії проходить призов на строкову службу. Планується набрати близько 150 тисяч солдатів, в їх числі, скоріш за все, будуть доволі молоді хлопці, як і загиблий декілька днів тому Георгій Надєїн.

Військовий експерт наголосив, коли в російського командування виникає необхідність кидати в бій слабо підготовлених "вояк", вони цим не нехтують. При цьому Романенко підкреслив, що елітні підрозділи йдуть в бій останніми. Першу хвилю, яка є найменш підготовленою, використовують як "м’ясо", щоб розвідати українську систему вогню, додав він.

Цьогоріч, зі слів військового експерта, в Росії анонсували набір призовників в кількості 300 – 400 тисяч, формуватимуть дві армії на 16 бригад. Росії не вистачає сил на Харківському напрямку, там ворог перейшов більше до оборони, ніж наступальних дій. Саме тому у окупантів є потреба нарощувати сили, аби залишити за собою хоча б ту буферну зону, яку вони зайняли.

При цьому Романенко стверджує, щоб народ з глибинки не провокувати до протестів, Росія діє приховано, тобто через контракти. Зривають молодиків, які ще навчаються у вишах, щоб ті підписали їх з Міноборони та йшли виконувати завдання на фронті, стверджує експерт.

За його словами, кремлівський диктатор Володимир Путін розуміє, що час грає проти нього, тому намагається тиснути, використовуючи тему застосування тактичної ядерної зброї.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Путін знаходиться за крок до невдоволення своєї челяді.