Санкції проти Росії розширюються: наступні будуть введені за Керченський міст

Раніше санкції ЄС щодо осіб, які реалізували будівництво Керченського моста, були блоковані представниками Кіпру

Союз Європи найближчим часом готується схвалити введення санкцій проти осіб, які організували і проводили будівництво Керченського моста. Раніше ці обмеження блокував Кіпр. Про це 24 вересня написав на своїй сторінці в Twitter редактор "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"Санкції ЄС щодо Білорусі все ще заблоковані, але, принаймі, є певний прогрес, оскільки санкції щодо осіб, відповідальних за будівництво Керченського моста, ..., будуть схвалені в найближчі тижні", - написав він.

Ще влітку 2020 року зазначені санкції повинні були вступити в дію, але їх заблокували представники Кіпру. Євросоюз 30 липня 2018 року ввів санкції проти російських компаній, які брали участь в будівництві Керченського моста.

Міст через Керченську протоку почали будувати після того, як Росія анексувала Крим. Будова, яке функціонує з весни 2018, з'єднує півострів і Краснодарський край Росії. 30 червня 2020 року Росія відкрила через Кримський міст вантажне залізничне сполучення.

Нагадаємо, ЄС продовжив санкційний пакет проти Росії за посягання на територіальну цілісність, незалежність і суверенітет України ще на півроку - до березня 2021. Ці санкції передбачають обмеження на поїздки і заморожування активів, і як і раніше застосовуються до 175 осіб і 44 організацій.

Вчора, у відповідь на недружні перші кроки Європейського союзу, російський МЗС оголосив, що Росія на паритетній основі розширить "чорний список" громадян країн ЄС і співробітників європейських інституцій. Проце повідомляли "Коментарі".