Шойгу хоче ще збільшити чисельність російської армії: що задумали у Кремлі

Чисельність Збройних сил Росії хочуть збільшити ще на 350 тисяч осіб

Кількість армії Російської Федерації планують збільшити ще на 350 тисяч осіб. Тобто, добрати військових до кількості 1,5 млн осіб. Про це наголосив у своєму виступі міністр оборони РФ Сергія Шойгу, під час засідання колегії Міністерства оборони Росії.

"Для гарантованого вирішення завдань щодо забезпечення військової безпеки РФ необхідно довести чисельність Збройних сил до 1,5 млн військовослужбовців. У тому числі військовослужбовців за контрактом - 695 тисяч осіб", - повідомив Шойгу

Очільник оборонного міністерства РФ наголосив, що стоїть завдання переформувати мотострілецькі дивізії. Замість них буде сформовано 7 мотострілецьких бригад, які будуть розміщені на території Західного, Центрального, Східного округів та в зоні дислокації Північного флоту. В Повітряно-десантних військах стоїть завдання додаткового формування 2 десантно-штурмових дивізій.

Ще міністр ставить завдання додатково створити 3 управління авіаційних дивізій, 8 бомбардувальних авіаційних полків, 1 винищувальний авіаційний полк і 6 бригад армійської авіації.

Щодо артилерійського резерву на стратегічних резервах, то буде сформовано 5 артилерійських дивізій у військових округах, ще нові артилерійські бригади з великими потужностями.

В берегових військах ВМС міністр оборони РФ ставить завдання, щоб на базі наявних бригад морської піхоти укомплектувати 5 дивізій морської піхоти.

Важливо, що з 1 січня 2023 року штатна чисельність Збройних сил РФ визначена в кількості 1 150 626 військових. Додатково, до збройних сил буде відправлено ще майже 350 тисяч росіян.

При цьому, міністр заявив, що під час комплектування Збройних сил буде поетапно збільшений вік призову чоловіків з 18 до 21 року, а граничний буде підвищено до 30 років.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Шойгу висловився про терміни продовження війни в Україні.