Сніг, що світиться: у Росії помітили незвичайне природне явище (ФОТО)

На березі Білого моря знайшли блакитні вогні на снігу

На півночі Росії був помічений сніг, що світився. Про це пише видання Daily Mail.

Біля дослідницької станції на березі Білого моря знайшли блакитні вогні на снігу. Їх знайшли вчені, які провели дослідження та з'ясували, що причиною дивного світіння є морські жителі.


Фото: Daily Mail

Під час проведення дослідження за допомогою мікроскопа у зразках снігу було знайдено маленьких біолюмінесцентних тварин – копепод. Вони живуть у воді вдень на глибині близько 100 метрів, а вночі на глибині до одного метра. Такі копеподи на голові і тілі мають спеціальні залози, завдяки яким вони світяться зовні.

За припущеннями вчених тварин могло винести на берег потужним припливом Білого моря.

Фото: Daily Mail

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що в Китаї виявили ембріон беззубого динозавра, що добре зберігся. За оцінками вчених, знайденому яйцю овірапторозавру не менше 66 мільйонів років. Вчені виявили, що в яйці ембріон знаходився у згорнутому положенні, яке спостерігається у птахів перед вилупленням. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.
Також сайт "Коментарі" писав про те, що у Великій Британії помітили незвичну веселку. Вона відрізняється своїм кольором. Повідомляється, що таке природне явище утворюється коли сонячне світло потрапляє на туман. У Британії цими вихідними якраз була така погода, що й створило передумови появи білих веселок. Зазначається, що внутрішня сторона такого об'єкта ще може бути трохи пофарбована у фіолетовий колір, а зовнішня – помаранчевий.