Союзник України другий тиждень фіксує підвищену активність авіації РФ у Балтійському регіоні

У Балтійському морі тривають великі військові навчання BALTOPS'24

Міністерство оборони Литви вже другий тиждень поспіль фіксує зростання активності російської авіації в Балтійському регіоні, що пов'язують із проведенням військових навчань НАТО. Про це повідомляє LRT.

"Активність російських літаків у регіоні може бути пов'язана з міжнародними навчаннями BALTOPS, "Залізний вовк 2024-1", які наразі відбуваються в Балтійському регіоні", - повідомили в Міноборони Литви.

Згідно з даними відомства, протягом минулого тижня винищувачі НАТО, що здійснюють місію повітряної поліції в країнах Балтії, здійснили 11 вильотів для ідентифікації та супроводу російських літаків, які порушували правила польотів у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем.

Було виявлено і супроводжено сім тактичних бомбардувальників Су-24, п'ять винищувачів Су-27, чотири винищувачі Су-30, два винищувачі-бомбардувальники Су-34, чотири літаки-розвідники Іл-20, два літаки-розвідники та аерокартографи Ан-30, а також один пасажирський літак Іл-96.

Більшість цих літаків летіли без планів польотів, з вимкненими радіолокаційними передавачами і без радіозв'язку з Регіональним центром управління польотами.

Крім того, більшість із цих літаків злітали з Калінінградської області і здійснювали посадку в тому ж місці, у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем.

Також повідомляється, що позаминулого тижня повітряна поліція НАТО в Литві здійснила 11 вильотів для ідентифікації та супроводу російських літаків, що летіли в міжнародному повітряному просторі.

Як зазначається, зазвичай на тиждень фіксуються лише поодинокі такі випадки.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що країни Балтії на саміті НАТО виставлять вимогу до союзників