Стало відомо, чи підтримує Путін ідею ведення переговорів через посередників

Кремлівський диктатор відкинув ідею Зеленського вести переговори з Україною через посередників

Кремлівський диктатор Володимир Путін розкритикував ідею президента Володимира Зеленського вести переговори між Україно та Росією щодо миру через посередників.

"Остаточно завершити конфлікт за допомогою посередників і тільки через них мені видається малоймовірним. Насамперед тому, що навряд чи посередник буде наділений повноваженнями підписувати остаточні документи. І більше того - навіть не те щоб підписувати остаточні документи, а привести до підписання навіть остаточного документа", - заявив він.

Водночас кремлівський диктатор Путін підкреслив, що саме посередництво в переговорах, як це було навесні 2022 року з Туреччиною, він вітає.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський заявив, що Україна та Росія могли б поговорити про мир через посередників, за прикладом укладання зернової угоди. Тоді Україна та Росія вели переговори не між собою на пряму, а через Туреччину та ООН. Тоді було укладено дві угоди – між Україною, ООН і Туреччиною та між Росією, ООН і Туреччиною. Угода діяла близько року, поки Росія не почала її порушувати, потім висувати нові неприйнятні умови. Все завершилося тим, що РФ заявила про те, що виходить із цієї угоди.

При цьому в Україні ідею із посередництвом вважають життєздатною. Зокрема, політологи навіть обговорюють, хто міг би стати таким посередником. Говорилося про те, що посередником має бути країна, яка є авторитетною для України та РФ. Серед ймовірних посередників називали ОАЕ, Саудівську Аравію, Китай і навіть Угорщину.

Окрім того, кремлівський диктатор заявив про те, що РФ вважає, що укласти мир з РФ можна за лекалами стамбульських домовленостей.