Стало відомо, чому Китай та США не хочуть розвалу Росії

Сполучені Штати та Китай не допустять розвалу Росії, про це в інтерв'ю Главреду сказав військовий експерт Олег Жданов. За його словами, їм не потрібно, щоб ситуація у цій країні вийшла з-під контролю

Як вважає Олег Жданов, ні Китай, ні Сполучені Штати не зацікавлені у тому, щоб Росія розвалилася. На його думку, обидві держави побоюються, що ситуація на території РФ може стати неконтрольованою. Саме тому, додає Жданов, Україні наївно сподіватися, що Росія розвалиться і це допоможе вистояти у війні з нею.

Більше того, каже Жданов, Китаю та США вигідна диктатура Володимира Путіна, оскільки він може зберегти цілісність держави та не допустить громадянської війни на такій величезній території. Над-державам не потрібен хаос у Росії і в результаті незрозуміла ситуація з ядерною зброєю, коли незрозуміло, кому вона в результаті може дістатись.

У зв'язку із цим, додав експерт, ні Вашингтон, ні Пекін не допустять, щоб у Росії стався розвал держави. Обом країнам потрібна керована Росія, навіть якщо вона перетвориться на концтабір, адже в цьому випадку там буде все під контролем і навіть не йтиметься про якийсь плюралізм думок.

При цьому, каже Жданов, США та союзники допомагатимуть Україні у війні з РФ, даватимуть, наприклад, зброю, але тільки для того, щоб послабити Російську Федерацію і врешті-решт піти з нею на переговори, але з сильнішою позицією.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав про те, чи може Китай розпочати війну з Україною на боці РФ. На думку експертів, на даний момент Пекін намагається грати роль миротворця, при цьому просуваючи російський порядок денний, наприклад, про те, що війну в Україні потрібно заморозити. Проте аналітики не виключають, що надалі Китай може відкрито вступити у війну.