Стало відомо, чому Путін боїться звільняти Шойгу навіть попри провали на фронті

Російський диктатор Володимир Путін мав би звільнити свого міністра оборони Сергія Шойгу ще в 2022 році, відзначив в ефірі 24 каналу російський політолог Аббас Галлямов. Проте, не зробив цього, щоб не втратити авторитет в очах росіян

Кілька днів тому в Росії був заарештований заступник міністра оборони Росії Тимур Іванов, якого звинувачують в корупції. При цьому, експерти відзначають, що він був дуже близьким до самого Шойгу. Тому, логічно було припустити, що наступним "на вихід" має стати сам міністр оборони країни-агресора.

Проте, як вважає Аббас Галлямов, наразі Шойгу нічого не загрожує. За його словами, він мав би бути звільнений ще в 2022 році, після провалу повномасштабного вторгнення в Україну, коли не вдалося взяти Київ "за три дні". Проте, додав експерт, російський диктатор Володимир Путін не робить цього, щоб переконати простих росіян в тому, що все "і далі йде за планом". Якщо б Шойгу звільнили, припускає Галлямов, росіяни б могли задуматися, що все, що їм розповідають в Кремля не зовсім відповідає дійсності.

Окрім того, додав експерт, немає гарантій того, що на місце Шойгу у разі його звільнення, прийде хтось кращий і більш компетентний.

Втім, російський політолог додав, що Шойгу зараз знаходиться у такому положенні, коли на нього можна повісити будь-який провал, після чого відправити у відставку без покарання.

Галлямов додав, що насправді російський диктатор може змінювати міністрів хоч кожних пів року, але не робить цього з однієї причини. За словами експерта, диктатор не хоче, щоб його образ "сили та контролю" був якимось чином порушений.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Росії заарештували заступника міністра оборони країни-агресора Тимура Іванова. На думку українських експертів, це може свідчити про те, що в Кремлі перемогли "агресивні яструби", які виступають за те, щоб і далі вести криваву війну проти України.