Стало відомо, навіщо РФ почала розганяти ІПСО про "нелегітимність" Зеленського

РФ хоче домогтися паралічу влади та внутрішньої дестабілізації в Україні, вважає політолог Олексій Копитько. За його словами, це єдиний сценарій, який дозволить Кремлю вирішити стратегічні завдання в Україні

Як наголошує Олексій Копитько, сьогодні розпропаганда агресивно розганяє вкиди на тему про нібито "нелегітимність" президента Володимира Зеленського від імені "прес-бюро" Служби зовнішньої розвідки РФ.

При цьому експерт нагадав, що раніше особисто голова СЗР Сергій Наришкін висловлювався з приводу "після 20 травня".

"На СЗР Росії покладено завдання проведення кампанії з метою ослаблення міжнародної допомоги та дестабілізації ситуації всередині України навколо теми президентських повноважень, легальності, легітимності, виборів тощо. Вони цього не приховують. Тому – і за кордоном, і в Україні – всі повинні усвідомлювати контекст того, що відбувається, і параметри дискусії. Усвідомлювати, у чию гру ви граєте",
- зазначив Копитько.

За його словами, параліч влади та внутрішня дестабілізація – це необхідна умова та єдиний сценарій, який дозволить Кремлю вирішити стратегічні завдання в Україні.

"Інакше у них не виходить. 2022 року саме це у них не вийшло. Отож і не треба їм допомагати",
- додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що Росія запустила ІПСО з приводу нібито "нелегітимності" президента Володимира Зеленського. Зробив це особисто кремлівський диктатор, перебуваючи з візитом у Китаї. Там він заявив, що крапку щодо легітимності глави України має поставити Конституційний суд. При цьому він заявив, що для терористичної Росії дуже важливо, щоб влада в Україні була легітимною і могла підписувати певні документи та домовленості.

При цьому в Україні попереджали про те, що У РФ почнуть розганяти цю ІПСО, особливо в західних ЗМІ, і навіть виноситимуть це питання на Глобальний саміт миру, який відбудеться у Швейцарії.