Стало відомо, що Путін хотів показати заходу своїм візитом в КНДР

Росія і КНДР використали візит Путіна в Пхеньян із піар-метою. Кожен диктатор переслідував свої цілі, відзначив політолог Юрій Богданов

Візит кремлівського диктатора Володимира Путіна в КНДР потрібен був для піару як йому самому так і Кім Чен Ину, відзначає політолог Юрій Богданов.

За його словами, Путін демонструє росіянам, що у них є друзі, а Заходу, Республіці Кореї і Японії, що в нього є друг-агент хаосу.

"Дуже обережний, але агент хаосу. З яким він готовий співпрацювати і з яким може, наприклад, поділитися технологіями. Кім демонструє Китаю, що він може брати гроші і їжу не тільки у Китаю. Ну і взагалі: візит великого сусіда свідчить наскільки "величну державу" збудувала династія Кімів", - відзначив політолог.

При цьому Кім Чен Ин також демонструє, що він може отримати більш сучасні російські технології (ракетні і ядерні) в обмін на допомогу Росії снарядами і більш застарілими масовими ракетами.

Політолог відзначає, що Республіка Корея обережна у підтримці України в першу чергу тому, що не хоче появи у КНДР більш досконалих ракетних чи ядерних технологій, які є у Росії.

"Якщо ж Росія все ж надасть КНДР певні військові технології, нас чекає дуже складна політична дискусія всередині РК. Щодо Японії, то її зближення КНДР та РФ відверто дратує, що ми вже побачили у практичній площині: військова і особливо фінансова допомога Україні послідовно зростає", - відзначив Богданов.

При цьому він вважає, що практичного значення візит не має ніякого.

"Все про що вони могли домовитись - вони домовились. Постачання Росії корейських ракет і снарядів - реальна проблема і виклик для нас і партнерів. Гіпотетичне постачання Росією технологій КНДР - реальна проблема для РК і Японії. Серед того, про що вони ще могли домовитись - це робота корейських хакерів по українській і партнерській інфраструктурі. Тобто робота корейських хакерів в інтересах Росії. Але це теж не потребує параду у центрі Пхеньяну", - заявив політолог.

На його думку, ця співпраця вимагає від партнерів України діяти швидше.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, як у КНДР принизили делегацію Путіна.