Стерти все про Пригожина: у РФ знесли могили "вагнерівців", майданчик заливають бетоном

Найвідоміший цвинтар "вагнерівців" вирішили переробити так, щоб на ньому не було індивідуальних могил

Російська влада не стала довго чекати після загибелі ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина і вже дала команду комунальникам у Росії зносити цвинтарі, на яких поховані найманці, які воювали в Україні. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Самара Онлайн".

Видання зазначає, що на цвинтарі в селі Миколаївка, де поховано кілька сотень "вагнерівців", і де Пригожин особисто відкривав пам'ятну стелу, знесли всі могили.

"Хрести та вінки зібрали до купи, працює техніка, могильні пагорби зрівняли із землею", - розповіли виданню місцеві жителі.

За повідомленнями російських ЗМІ, цвинтар має намір перетворити. Замість рядів індивідуальних могил із земляними горбками та хрестами над кожною з них, з'явиться рівний майданчик, залитий бетоном, із чорними пірамідками над кожним похованням. Таким чином, всі могили просто перемішають, з'явиться одна братська могила.

Ось тільки "вагнерівці", які вижили, явно не в курсі того, що відбувається, і вже записують обурені відеоролики.

Читайте також на порталі "Коментарі" - триває друга доба після знищення над Тверською областю (РФ) літака з керівником ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним та його соратником Дмитром Уткіним. Згідно з однією з версій – таким чином Путін, Шойгу та Герасимов помстилися Пригожину за своє приниження під час заколоту найманців 24 червня. Не виключено, що загибель Пригожина - інсценування. Основною версією катастрофи, схоже, стає вибуховий пристрій, можливо, розташований у шасі. Які висновки з того, що сталося, можна зробити на даний момент – і якими можуть бути наслідки для Росії, України, Білорусі, Африки, де так чи інакше наслідували вагнерівці? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.