Світовий порядок остаточно зруйновано: як Путін поставив в цьому остаточну крапку

Кремлівський диктатор Путін добився свого і зруйнував всі міжнародні інститути

Візит Генсека ООН Антоніу Гетурріша в Казань, рукостискання з кремлівським диктатором Володимиром Путіним, якому сформований ООН Міжнародний кримінальний суд виписав ордер на арешт, - це остаточна крапка світового порядку в редакції 1945 року, відзначив колишній генпрокурор Юрій Луценко.

"Путін добився свого. Відроджений ним фашизм зробив фікцією все, що утримувало світ 80 років. Мусимо визнати - і ООН, і ОБСЄ, і Червоний Хрест з МАГАТЕ є недієздатними. А сам Генсек Гуттеріш - продажний симулякр. Як казав Енштейн, світ небезпечний не тому, що деякі люди творять зло. А тому, що деякі бачать це і нічого не роблять", - відзначив Луценко.

За його словами, епоха, коли ООН могла зупиняти війни на основі міжнародного права - минула. На думку Луценка, світ повернувся до права сильного.

"Висновок для нас: досить формул миру, форумів миру, планів перемоги та нових декларацій. Треба системно і професійно будувати ЗСУ та ВПК. Не боятися в мріях. Не здаватися в діях", - додав Луценко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що міністр закордонних справ Андрій Сибіга різко відреагував на візит генсека ООН Гутерріша на саміт БРІКС до Казані. Він заявив, що такі дії генсека підривають репутацію ООН та не сприяють встановленню миру. При цьому в Україні звернули увагу, що Гутерріш влітку відмовився відвідувати саміт миру, який пройшов у Швейцарії. При цьому в ООН відреагували на критику Києва. Там заявили, що позиція ООН щодо війни в Україні залишається незмінною, а візит на саміт БРІКС є частиною "стандартної практики". Окрім того, експерти розповіли, чому генсек ООН поїхав до Казані.