Тепер Путін точно захоче перемир'я: The Economist назвав головну причину

Журналісти наголошують, в РФ закінчуються запаси радянської техніки, що є великою проблемою для Кремля

Воювати безкінечно довго проблемно не тільки Україні, а й Росії. Широко розрекламований російською пропагандою російський наступ на Харків не дав росіянам бажаного результату. Успіхи окупантів в інших місцях, особливо на Донбасі, були як стратегічно незначними й досягнутими величезною ціною. Зараз питання не в тому, чи зможе Україна продовжувати боротьбу, а в тому, як довго Росія зможе підтримувати поточний темп операцій. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "The Economist".

Видання наголошує, ключове питання не в живій силі. Росія може продовжувати знаходити ще 25 000 солдатів щомісяця, щоб підтримувати чисельність на фронті близько 470 000. Також зростає виробництво ракет для ураження української інфраструктури. Але попри всі розмови про те, що Росія перетворилася на воєнну економіку, де близько 8% її ВВП витрачається на військові витрати, вона здатна компенсувати свої приголомшливі втрати танків, броньованих машин піхоти та артилерії, лише витягнувши зі сховищ і відновивши радянські запаси. Хоча ці запаси величезні, вони не безмежні.

За даними більшості розвідок, за перші два роки війни Росія втратила близько 3000 танків і 5000 іншої бронетехніки. Голландський розвідувальний сайт Oryx знайшов докази знищення 3235 танків, але припускає, що фактична цифра "значно вища".

Автори матеріалу зазначають, радянський ланцюжок постачання озброєнь більше не існує. Україна, Грузія та Східна Німеччина були важливими центрами виробництва зброї та компонентів. За іронією долі, основним виробником башт для танків Т-72 був Харків. Кількість працівників у військово-промисловому комплексі також різко скоротилася приблизно з 10 млн до 2 млн.

Ще одна серйозна проблема – виробництво артилерійських стволів. Наразі за допомогою Північної Кореї Росія, здається, має достатньо снарядів, ймовірно, близько 3 мільйонів цього року - достатньо, щоб перевершити українців. Але мінусом такої високої скорострільності є зношеність стволів. У деяких випадках стволи гаубиць потребують заміни через кілька місяців. Але найбільша проблема виникає з танками та бойовими машинами піхоти, які все ще мають вирішальне значення для будь-яких масштабних наступальних наземних операцій.

Журналісти вважають, що, якщо нічого не зміниться, до кінця цього року російським військам, можливо, доведеться змінити свою позицію на більш оборонну.

"Очікуйте, що інтерес Путіна до тимчасового припинення вогню зросте", - підсумувало видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в Кремлі переглядають цілі війни: тепер Путін хоче значно більшого.