Тімоті Снайдер про майбутнє Росії: Путін жахливий геополітик

Американський фахівець з історії Східної Європи Тімоті Снайдер вважає Путіна поганим політиком, який веде Росію до залежності від Китаю.

Американський історик, письменник та професор Єльського університету Тімоті Снайдер розповів, як бачить майбутнє Росії. На його думку, через війну в Україні Російська Федерація потрапляє у все більшу залежність від Китаю та втрачає свій суверенітет. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю Снайдера для Espreso.TV.

Американський фахівець з історії Східної Європи, зокрема, історії України, Польщі та Росії під час інтерв’ю розповів, яке майбутнє очікує Росію. Професор Єльського університету вважає президента Росії жахливим геополітиком.

"Я думаю, що Путін, насправді жахливий геополітик. Маю на увазі, що люди дивляться на нього як на лідера з певною харизмою, я цього не розумію, бо не відчуваю", - говорить Тімоті Снайдер.

Снайдер вказує, що весь рух Путіна проти Заходу і виживання Росії та її суверенітету немає сенсу. А через війну в Україні, яку розпочав Путін, він сам є ініціатором перетворення Росії на залежну територію.

"Я маю на увазі, що зараз, на наших очах Росія потрапляє у певну залежність від Китаю. Вони говорять про суверенітет, але насправді вони дедалі більше потрапляють в залежність. Кожен день вони змушені продавати Китаю все за китайськими цінами, вони роблять Китай сильнішим. Китайці просто спостерігають за усім цим і насолоджуються… Я думаю, що Путін фактично закопує російський суверенітет і чим довше він воює в Україні, тим гірше для самої Росії", - вважає Снайдер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії нова найпопулярніша валюта.

Також "Коментарі" писали про Кремль, який реагує на візит Макрона в Китай, де обговорюють тиск на Росію.