Головна Новини Світ Росія Кремль реагує на візит Макрона в Китай, де обговорюють тиск на Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль реагує на візит Макрона в Китай, де обговорюють тиск на Росію

Еммануель Макрон зустрівся з Сі Цзіньпіном та просить його натиснути на Росію, щоб схилити до мирних переговорів. Кремль реагує та стверджує, що Китай не вплине на війну в Україні.

6 квітня 2023, 14:55 comments1503
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон здійснив візит в Китай, щоб оговорити можливості тиску на Росію і таким чином вплинути на закінчення війни. У Кремлі вважають, що Китай не допоможе зупинити війну в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Кореспондент".

Кремль реагує на візит Макрона в Китай, де обговорюють тиск на Росію

Речник Кремля Дмитро Пєсков. Фото з відкритих джерел

Президент США та президент Франції хочуть залучити Китай, щоб прискорити закінчення війни в Україні. Саме з такою метою Макрон зустрівся з Сі Цзіньпіном у Китаї та заявив китайському лідеру, що він зможе повернути Росію за стіл переговорів.

У Росії відповіли, що хоч Китай і має значний досвід у вирішенні конфліктних ситуацій, проте Росія й надалі продовжуватиме свої військові дії в Україні.

"Китай має дуже ефективний і значний потенціал з надання посередницьких послуг, і нещодавні дипломатичні успіхи Китаю це красномовно продемонстрували", — говорить речник Кремля Дмітрій Пєсков згадавши про Іран та Саудівську Аравію, які відновили дипломатичні відносини за посередництва Китаю.

Попри це у Кремлі не вірять, що Китай може вплинути на мир в Україні

"Але з Україною ситуація поки що складна, яка не демонструє жодних перспектив для мирного врегулювання", — коментує Пєсков слова Макрона про спроби Китаю зупинити війну в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі відреагували на слова Володимира Зеленського в Польщі: вимагають пояснень.

Також "Коментарі" писали, що прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак закликав Сі Цзіньпіна натиснути на Путіна для того, аби зупинити війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини