У Бєлгороді ракета влучила у ТЕЦ

У деяких районах Бєлгорода після загоряння підстанції зникло світло.

У російському Бєлгороді внаслідок обстрілу спалахнула підстанція. Відповідні відео у п'ятницю, 14 жовтня, у соціальних мережах опублікували місцеві жителі.


За їхніми словами, внаслідок пожежі в частині міста зникла електроенергія. У деяких районах продовжують чути вибухи. Імовірно, працює система ППО.




Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков заявив, що внаслідок обстрілу спалахнула підстанція 110 кВт. За його словами, орієнтовний час перемикання на резервне джерело електроенергії становитиме до чотирьох годин. Водночас із водопостачанням у споживачів проблем не виникло, оскільки насоси перейшли на альтернативні лінії живлення. Про те, чия ракета влучила у підстанцію, Гладков не сказав.




Пізніше Гладков додав, що станом на 20:05 пожежа на підстанції була загашена, почалися роботи з перепідключення. Також губернатор Бєлгородської області заявив, що з понеділка, 17 жовтня, у всіх школах регіону розпочнуться позачергові канікули.




Видання "Коментарі" 13 жовтня повідомляло про те, що внаслідок влучення снаряда почалася пожежа на складі боєприпасів, розташованому в селищі Жовтневий під Бєлгородом. Місцеві жителі опублікували відеозаписи, на яких видно детонацію боєприпасів у палаючій будівлі.


Того ж дня, нагадаємо, внаслідок влучення снаряда постраждали верхні поверхи житлового будинку і в самому Бєлгороді . За словами мера Антона Іванова, у місті спрацювала система ППО після обстрілу з боку ЗСУ. Губернатор області В'ячеслав Гладков, у свою чергу, заявив, що жертв та постраждалих внаслідок інциденту немає.