Головна Новини Світ Росія У Держдумі РФ відреагували на зустріч Орбана із Зеленським
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдумі РФ відреагували на зустріч Орбана із Зеленським

У Держдумі не виключають, що Орбан може переконувати Зеленського піти на мирну угоду

2 липня 2024, 13:26 comments1522
Поділіться публікацією:

Заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Світлана Журова не виключила, що під час візиту до України прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана президент Володимир Зеленський спробує змінити його позицію з питань, що стосуються членства Києва в ЄС.

У Держдумі РФ відреагували на зустріч Орбана із Зеленським

Віктор Орбан

За її словами, Орбан – один із небагатьох політиків Європи, який не завжди перебуває на боці Росії, однак у "принципових питаннях він або утримується, або підтримує" Москву.

"Чи зможе він переконати Зеленського — думаю, у цій ситуації швидше Зеленський намагатиметься його переконувати, оскільки низка рішень ЄС щодо України була заблокована саме Орбаном", — заявила російський політик.

При цьому вона не виключила, що Орбан спробує донести до українського лідера, що його "незговірливість" та небажання дипломатичного врегулювання конфлікту нібито загрожує всьому світу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан приїхав до Києва з неанонсованим візитом.

При цьому експерти не відкидають, що Орбан прибув до Києва, щоб переконати Зеленського піти на мирні переговори з Путіним. Можливо, угорський прем'єр хоче позиціонувати себе посередником у цих переговорах. Водночас, Зеленський не виключав, що Україна може поговорити з Росією про мир, але через посередників.

Водночас політологи впевнені, що Україну примушують до миру. Зокрема, адміністрація Байдена хоче, щоб між Україною та РФ відбулися переговори, в результаті яких було б припинено бойові дії. Тобто йдеться про заморожування війни та територіальні поступки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини