У Кремлі пригрозили наслідками для країн, які дозволили Україні бити по Росії

Реакція Кремля на рішення понад десяти країн дозволити Україні використати західну зброю для ударів по Росії.

Речник Кремля Дмитрій Пєсков вкотре відреагував на рішення деяких союзників України зняти обмеження щодо застосування західною зброї, зокрема дозволити його використовувати для ударів по Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Дмитрій Пєсков звинуватив країни НАТО в тому, що нібито вони винні у тривалій війні в Україні. За словами речника Кремля, українські союзники роблять "войовничі" заяви та підвищують рівень ескалації.

"Країни - члени Північноатлантичного альянсу, Сполучені Штати особливо, інші європейські столиці в останні дні, тижні виходять на новий виток нагнітання напруженості. Роблять це свідомо. Ми чуємо дуже багато войовничих заяв. Це не що інше, як провокування нового рівня напруженості", - сказав Пєсков.

За словами Пєскова, Захід прагне "продовжувати війну" з Росією, тому отримає наслідки за таку діяльність.

"Це все, звичайно ж, неминуче матиме свої наслідки. І це зрештою завдаватиме великої шкоди інтересам тих країн, які пішли шляхом ескалації напруженості", - сказав речник Кремля.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Росії відреагували на заяви генсека НАТО Єнса Столтенберга, який закликав дозволити Україні завдавати ударів західною зброєю по російській території. Тоді очільник МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що очільник НАТО перевищив свої повноваження. Крім того, Пєсков також прокоментував це рішення вказавши, що Росія буде вживати заходів, проте не вказав які саме.

Також "Коментарі" писали про ті країни, які забороняють Україні використовувати свою зброю для ударів по території Росії.