Головна Новини Світ Росія Росія відреагувала на заяви генсека НАТО щодо дозволу бити західною зброєю по РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія відреагувала на заяви генсека НАТО щодо дозволу бити західною зброєю по РФ

Речник Кремля Дмитрій Пєсков та очільник МЗС РФ Сергій Лавров прокоментували заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга щодо ударів по Росії.

27 травня 2024, 16:02 comments4037
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що західні партнери мають переглянути свою політику щодо України, зокрема дозволити українським силам завдавати ударів по території Росії. На такі повідомлення різко відреагували в Росії.

Росія відреагувала на заяви генсека НАТО щодо дозволу бити західною зброєю по РФ

Очільник МЗС Росії Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

Першим прокоментував заяву Столтенберга дозволити Україні атакувати західною зброєю територію Росії речник Кремля Дмитрій Пєсков, який вкотре заявив про посилення ескалації.

"НАТО безпосередньо залучено до конфлікту в Україні, підвищує градус ескалації", — сказав Пєсков російським ЗМІ.

Також на повідомлення відреагував міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, який звинуватив Столтенберга у перевищенні своїх повноважень.

"Генсек НАТО перевищив свої повноваження, говорячи про необхідність дозволити Києву завдавати ударів західною зброєю по території РФ", — сказав Лавров.

Нагадаємо, що Столтенберг заявив, що Україна має право на самооборону, яка включає удари за межами України по військових цілям РФ західною зброєю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Італії негативно відреагували на заяву Столтенберга щодо дозволу бити західною зброєю по території Росії. Зокрема деякі з італійських керівників закликали Столтенберга подати у відставку з посади генсека НАТО. За їх словами, очільник НАТО такими заявами позбавляє шанс на мирне закінчення війни в Україні.

Також "Коментарі" писали, що Путін заважає прем'єрці Естонії Каї Каллас стати новим генсеком НАТО. Російський диктатор оголосив її у розшук, що вплинуло на рішення країн-партнерів по НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини