У Кремлі сказали, як обмін в'язнями вплине на переговори щодо України

Пєсков повідомив, що переговори щодо обміну ув'язненими велися по лінії ФСБ - ЦРУ

Спікер кремлівського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що переговори щодо обміну ув'язненими між Заходом і РФ велися по лінії ФСБ - ЦРУ.

"Переговори щодо цього складного обміну велися лінією ФСБ - ЦРУ. Це була головна лінія, за якою, власне, досягалася домовленість", - сказав він журналістам.

При цьому Пєсков назвав абсурдними звинувачення на адресу Росії в тому, що там арештовують безпідставно іноземців та дисидентів для майбутніх обмінів.

"Звичайно ж, це абсолютно невиправдане та абсурдне звинувачення", - сказав Пєсков.

Крім того, речник кремлівського диктатора зазначив, що обмін ув'язненими ніяк не впливатиме на переговори щодо припинення війни в Україні.

"Це різні напрямки роботи і абсолютно різні ситуації. Безумовно, ось ця робота, яка велася по лінії ФСБ - ЦРУ, звичайно, вимагала дуже складних переговорів, складання дуже складних філігранних ланцюжків, домовленостей залучення цілої низки країн. Але якщо говорити про Україну та про більш комплексних міжнародних проблем, то це зовсім інша справа", - сказав Пєсков.

Також спікер диктатора заявив, що в переговорах про обмін ув'язненими були інші принципи, які не означають, що Росія готова піти на компроміси, щоб досягти мирної угоди щодо України.

"Це принципи національних інтересів нашої країни, інтереси національної безпеки, і робота там ведеться в іншому режимі та за іншими принципами", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що на думку експертів, обмін ув'язненими між Заходом та Росією поки що не виглядає як прелюдія до укладання угоди щодо України.