У Кремлі урочисто анонсували анексію українських територій

Імовірно, збори організовуються через псевдореферендуми та незаконну анексію тимчасово захоплених українських територій.

Завтра, 30 вересня, депутати Держдуми РФ прибудуть до Кремля. Вони вже отримали запрошення на збори, які організовуються, зважаючи на все, заради анексії тимчасово захоплених українських територій внаслідок повномасштабного російського вторгнення.

Як повідомили росЗМІ, засідання розпочнеться о 15:00 за московським часом (аналогічне з київським). Ні теми зборів, ні анонсу, про що йтиметься на зборах не повідомляється, але головним питанням, швидше за все, стане анексія тимчасово окупованих регіонів України за результатами фейкових "референдумів".

Варто зазначити, що раніше в аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) не виключали, що Кремль може тимчасово відкласти оголошення про анексію окупованих Росією українських територій (відповідну заяву Путін, ймовірно, може зробити 30 вересня), щоб краще підготувати російський інформаційний простір та організацію . Тим часом, український президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 28 вересня основний акцент зробив на переговорах зі світовими лідерами (прем'єрами Великобританії та Канади, президентом Туреччини, канцлером Німеччини, генсеком ООН, президентом Європейської Ради) з приводу невизнання "референдумів" про приєднання до РФ нових українських територій. Також подякував США за новий пакет військової допомоги на 1 мільярд доларів. Який із варіантів подальшого розвитку подій бачиться найімовірнішим? Чи ймовірно, що спроба анексії нових територій прискорить розвал РФ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.