У Кремлі відреагували на передачу доходів від заморожених активів РФ Україні

Спікер кремлівського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Захід «діє обережно» у питанні конфіскації російських активів, оскільки розуміє «наслідки» такого кроку

Експропріацією назвав передачу Європейським Союзом Україні доходів від заморожених активів Росії речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков.

При цьому Пєсков звернув увагу на те, що йдеться все ж таки про доходи від активів, а не про передачу самих активів. На його думку, Захід "розуміє наслідки" таких кроків, тому приймає обережні рішення.

"Тому пішли за урізаним варіантом, але й урізаний варіант є нічим іншим, як експропріацією, тому що всі ці доходи, вони таки є доходами з наших авуарів і передавати їх на інші цілі також є порушенням усіх правил та норм міжнародної фінансово-економічної системи"
, - заявив Пєсков.

За його словами, у Росії уважно стежитимуть за тим, як ці рішення реалізовуватимуться.

"Звичайно ж, триває процес оцінки наслідків та відповіді у тому вигляді, в якому він найкраще відповідатиме нашим інтересам",
- сказав він.

У той же час речник кремлівського диктатора зазначив, що в Росії звернули увагу на те, що протягом останніх кількох тижнів глави міжнародних фінансових інститутів, представники економічної спільноти нібито неодноразово закликали "одуматися" і не робити кроків, які неминуче завдадуть шкоди міжнародній фінансово-економічній системі, до яких вони належать ті рішення, які були анонсовані в ЄС.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що посли ЄС домовилися про передачу Україні конфіскованих надприбутків від російських державних активів, заморожених у Євросоюзі. При цьому представник МЗС країни-агресора Марія Захарова накинулася із погрозами на країни Заходу через можливість конфіскації активів РФ.