У Кремлі відреагували на результати виборів у Грузії

У Росії назвали результат виборів у Грузії вибором грузинського народу.

Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що Росія не втручалась у вибори в Грузії та закликав інші країни не впливати на результати голосування оприлюдненні грузинською ЦВК. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Дмитрій Пєсков відповів на питання журналістів щодо результатів виборів у Грузії та відреагував на критику щодо можливого втручання Росії на голосування.

"Москва не лізе у внутрішні справи Грузії і не збирається в них лізти. Важливо, щоб треті країни не втручалися у їхні підсумки, це вибір грузинського народу", - сказав Пєсков.

Також речник Кремля розкритикував європейські країни, які, на його думку, нібито впливали на голосування у Грузії.

"Багато європейських сил спробували вплинути на підсумки виборів у Грузії", - додав Пєсков.

Нагадаємо, що згідно з результатами ЦВК керівна "Грузинська мрія" отримала 54,2% голосів. Тоді як опозиційні партії отримали 37,5% ("Коаліція за зміни" - 10,8%, "Єдність - національний рух" - 10,1%, "Сильна Грузія" - 8,8% і "Гахарія - за Грузію" - 7,8%).

Провладний телеканал Imedi перед голосуванням давав "Грузинській мрії" 56,1%, тоді як опозиційні екзитполи свідчили, що керівна партія отримала 40-42%. Як наслідок президентка Грузії та деякі опозиційні партії відмовились визнавати вибори назвавши оприлюднений ЦВК результат "конституційним переворотом" та закликали грузинський народ вийти на акції протесту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що влада Грузії розкритикувала вибори в Молдові.

Також "Коментарі" писали про реакцію в Європі на вибори в Грузії.