Головна Новини Світ Європа Влада Грузії розкритикувала результати виборів у Молдові
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада Грузії розкритикувала результати виборів у Молдові

Іраклій Кобахідзе вважає, що Молдова на виборах не змогла скласти тест на демократію.

сьогодні, 10:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе відреагував на результати виборів у Молдові та заявив, що країна провалила тест на демократію. Крім того, грузинський прем'єр здивований, чому ЄС більш прихильний до Молдови, ніж до Грузії.

Влада Грузії розкритикувала результати виборів у Молдові

Прем’єр Грузії Іраклій Кобахідзе. Фото з відкритих джерел

Глава грузинського уряду Іраклій Кобахідзе розкритикував вибори у Молдові, зокрема згадавши, що деяких кандидатів зняли з виборів.

"У Молдавії провели вибори, і ви побачили, що сталося там. Молдова не зуміла скласти тест на демократію в особі цих виборів. До цього там взагалі зняли кандидатів один за одним з висмоктаних з пальця причин", — сказав Кобахідзе.

Прем’єр-міністр Грузії ймовірно мав на увазі, що ЦВК Молдови не допустили до участі у виборах Людмилу Корсун, яка понад 20 років прожила за кордоном та підтримує очільника Кремля Володимира Путіна. Однак причиною зняття її кандидатури стало незнання державної мови. 

Також Кобахідзе відреагував на референдум щодо вступу Молдови в ЄС. За його словами, Брюссель позитивно оцінив голосування, попри те, що майже половина молдаван проти вступу до ЄС. Тоді як у Грузії більшість громадян за приєднання до Європейського Союзу, однак Брюссель критикує місцеву владу, яка приймає закони аналогічні тим, що ухвалює Росія.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президентка Молдови Мая Санду відреагувала на результати виборів.

Також "Коментарі" писали, що у Європейському Союзі прокоментували результати референдуму щодо вступу Молдови в ЄС. За словами євродепутата, Молдова змогла здолати великий вплив та пропаганду РФ під час голосування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини