У Кремлі визвірилися на бажання ЗСУ утримувати території Курської області

У Кремлі різко відреагували на заяву Зеленського про те, що ЗСУ утримуватимуть захоплені території Курської області

У Кремлі відреагували на заяву президента Володимира Зеленського про те, що ЗСУ планують утримувати території Курської області так довго, скільки потрібно буде для того, щоби примусити Росію до переговорів.

Як заявив речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков, такою заявою "київський режим" нібито оголює свою сутність.

"Вони йдуть своєю дорогою, режим виявляє свою сутність. А нам потрібно йти своєю дорогою і завершувати "СВО", виконувати ті завдання, які стоять", - заявив Пєсков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що за словами президента Володимира Зеленського, Україна має намір утримувати захоплені території в Курській області Росії на невизначений термін . Президент зазначив, що контроль над цією територією є частиною "плану перемоги", який буде представлений міжнародним партнерам, зокрема Сполученим Штатам. При цьому відомо, що інформація про Курську операцію стала несподіванкою навіть для союзників України, включаючи США. Зеленський пояснив, що рішення не повідомляти союзників не було пов'язане з недовірою, а скоріше з тим, що попередні анонси контрнаступів давали Росії час підготуватися, що завадило успіху минулого літа.

Також "Коментарі" розповідали , що така ЗСУ на прикордонні райони Курської області нібито може стати завершальним етапом "СВО", заявив командир спецназу "Ахмат" Апті Алаудінов. За його словами, Україна нібито перекинула всі боєздатні підрозділи до російського прикордоння, через що в неї "посипалася" лінія фронту. При цьому Алаудінов чомусь вирішив, що ЗСУ не зможуть утримати захоплені в Росії території.