У Міноборони РФ повідомили, хто "насправді" стоїть за операцією ЗСУ на Курщині

У Міноборони країни-агресора не можуть повірити, що Україна сама спланувала ганебну для Росії операцію у Курській області

Українські солдати нібито погоджують атаки на Курську область із спецслужбами західних країн. Про це заявив радник міністерства оборони РФ Андрій Ільницький, повідомляє ТАСС.

"Це все не може бути без погодження та управління із західними спецслужбами та західними технологіями", — заявив росіянин.

Він зазначив, що закордонні партнери Києва продовжують постачати йому різні види техніки.

Як сказав Ільницький, доки Збройні сили РФ зберігають перевагу на полі бою, Україна не погодиться розпочати мирні переговори. У зв'язку з цим представник військового відомства висловив упевненість, що ЗСУ продовжать спроби послабити російські війська.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ розпочали операцію в Курській області 6 серпня. Як заявив заступник начальника Головного військово-політичного управління Збройних сил РФ, командир спецназу "Ахмат" генерал-майор Апти Алаудінов, операцію Збройних сил України в Курській області допомагали розробити військові Сполучених Штатів. Він стверджував, що у розробці операції "однозначно брали участь" штаби блоку НАТО. Алаудінов додав, що при реалізації української операції було задіяно велику кількість "іноземних найманців". Проте, за словами командира спецназу, ЗСУ вже навряд чи просунуться далі. Втім, прогнози російського військового не підтвердилися, українські військові й надалі впевнено просуваються підлогу російської території та беруть населені пункти Курщини під свій контроль.

Водночас у Держдумі вважають , що нібито саме британські спецслужби готували атаку Збройних сил України на Курську область. Там стверджують, що цим нібито займався третій відділ британської спецслужби МІ-6.