У Москві невідомі зірвали показ фільму про Голодомор "Гарет Джонс"

Під час показу фільму про Голодомор на центр "Меморіал" в Москві напали невідомі

У Москві під час показу фільму Агнешки Холланд "Гарет Джонс" (в українському прокаті - "Ціна правди") в приміщення правозахисного центру "Меморіал" увірвалися кілька десятків людей, які приховували свої обличчя за масками. Як інформує видання "Коментарі", про це пише "Радіо Свобода".

Минуло не більше 10 хвилин, як почався показ фільму. У приміщення забігли молоді люди в масках. Вони віддали команду всім присутнім в офісі лягти на підлогу. Присутні перелякалися, тому що подумали, що відбувається захоплення будівлі і вони опиняться в заручниках. Після того, як глядачі виявилися на підлозі, люди, що увірвалися в будівлю, забралися на сцену і почали обзивати людей "фашистами" і викрикувати фрази "Геть!" і "Іди!".

У повідомленні говориться, що, поки прибув поліцейський патруль більшість із нападників втекла, але трьох осіб все-таки вдалося доставити до відділку. Правда про подальшу їхню долю не повідомляється.

Кінокартина "Гарет Джонс" стала дуже популярною на Заході. Головний її герой - британський кореспондент, який прибув в СРСР і став свідком жахливих сцен Голодомору в Україні, про який радянська влада всіляко замовчувала.

Цікаво, що правозахисний центр "Меморіал", куди і увірвалися молодики в масках, офіційно визнаний російською владою "іноземним агентом". Громадські працівники та юристи займаються тим, що допомагають тим, хто постраждав від політичних репресій в СРСР і нинішній Росії, досліджують факти злочинів влади РФ і колишнього СРСР.

Також читайте на порталі "Коментарі" - Путін знову звинуватив Україну в відкачці російського газу, який йде в ЄС.