У МЗС РФ накинулися на НАТО зі звинуваченнями: згадали часи СРСР

У РФ звинуватили НАТО в тому, що Альянс порушив обіцянки, які дав керівництву СРСР

Як заявив заступник міністра закордонних справ країни-агресора РФ Олександр Грушко, країни НАТО нібито готуються до проведення бойових дій проти Росії, проте влада РФ враховує всі можливі варіанти розвитку подій.

"Наразі натівці перестали приховувати, що готуються до потенційного збройного зіткнення з Росією. Йде постійне відпрацювання можливих варіантів бойових дій проти Росії", - заявив російський дипломат.

Грушко заявив, що Альянс перекидає війська на східний фланг, розміщує на ньому склади зі зброєю, а також обкатує шляхи переміщення солдатів через Атлантичний океан. Крім того, у нещодавніх навчаннях альянсу як основний противник фігурувала саме Росія, зазначив російський чиновник.

Водночас, Грушко заявляє, що саме НАТО відмовилося вести діалог з Москвою, а політика альянсу призвела до кризи безпеки в Європі.

Крім того, російський дипломат заявив, що ситуація у сфері безпеки виглядала б інакше, якби НАТО не прагнуло за всяку ціну затягнути у свої лави якнайбільше держав. За його словами, якби альянс зупинився на кордоні Одер-Нейсе, як було обіцяно керівництву Радянського союзу, єдиною зоною дотику Російської Федерації та блоку був би кордон у районі Кіркенеса (Норвегія) завдовжки трохи більше 100 кілометрів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що нібито Україні можуть запропонувати членство в НАТО в обмін на території. При цьому йдеться про так званий німецький сценарій. Тобто до Альянсу приймуть частину України, а окуповані території відійдуть РФ, при цьому Київ має гарантувати, що їх повертатиме виключно дипломатичним шляхом.