У МЗС РФ несподівано накинулися на Трампа та звинуватили його у брехні

У РФ стверджують, що Трамп бреше, коли заявляє, що мало не вмовив Пекін і Кремль відмовитися від ядерної зброї

Заступник міністра закордонних справ країни-агресора Сергій Рябков категорично спростував заяву кандидата в президенти США Дональда Трампа про те, що в період його перебування при владі він "майже зміг переконати" РФ та Китай відмовитися від ядерної зброї.

"Ні, це не відповідає дійсності", - сказав дипломат, коментуючи ситуацію.

При цьому Рябков визнав, що у минулому Вашингтон дійсно намагався одночасно посадити Москву і Пекін за стіл переговорів. Але, додав російський дипломат, ці зусилля ні до чого не привели, про що добре відомо громадськості.

За словами Рябкова, адміністрація Трампа неодноразово надсилала сигнали про зацікавленість в участі китайської сторони в діалозі з денуклеаризації. РФ, заявив російський дипломат, у свою чергу, бажала побачити за столом переговорів союзників США, які мають ядерну зброю.

Як сказав російський дипломат, йдеться про Велику Британію та Францію, які не продемонстрували жодного бажання приєднуватися до подібних обговорень. Цей факт заступник міністра закордонних справ країни-агресора назвав "природним".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що до кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що під час свого попереднього терміну на цій посаді він нібито міг здобути одну з великих перемог, адже йому майже вдалося досягти угоди з Китаєм та Росією про спільної ліквідації ядерної зброї. Він додав, що ядерна війна зараз є найбільшою загрозою для миру, а ядерний потенціал мають п'ять країн. Незабаром вони матимуть більше, і США не повинні цього допустити, наголосив політик.