Головна Новини Світ Росія У МЗС РФ влаштували істерику щодо «захоплення» собору в Черкасах
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС РФ влаштували істерику щодо «захоплення» собору в Черкасах

Захарова назвала захоплення собору в Черкасах «новим злочином українських неонацистів»

сьогодні, 18:20
Поділіться публікацією:

У МЗС країни-агресора відреагували на зіткнення у православному храмі Черкас , де попи УПЦ МП напали на капеланів ПЦУ. Зокрема офіційна представник міністра закордонних справ РФ Марія Захарова назвала захоплення собору в Черкасах "новим злочином українських неонацистів". При цьому вона наголосила на необхідності засудження міжнародним співтовариством "нелюдської війни, яку веде київський режим проти Української православної церкви".

У МЗС РФ влаштували істерику щодо «захоплення» собору в Черкасах

Марія Захарова

"Поточні дії українських неонацистів є ще одним злочином проти канонічної Української православної церкви (УПЦ) – цього разу вони здійснили рейдерське захоплення Архангело-Михайлівського собору, найбільшого храму УПЦ у країні, розташованого в Черкасах," – заявила Захарова.

При цьому вона перебрехала всю інформацію і повідомила, що "захоплювальники відкрили вогонь по мирних парафіянах", серед яких були жінки, діти та люди похилого віку, застосовуючи перцеві аерозолі та вигнавши віруючих з богослужіння, тим самим перервавши його.

Внаслідок цих дій постраждав і був госпіталізований митрополит Черкаський та Канівський Феодосій.

У зв'язку з цим МЗС Росії закликало міжнародні правозахисні структури "виконувати свої основні функції".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що Свято-Михайлівський собор у Черкасах перейшов до Православної церкви України і тепер буде гарнізонним. Про це повідомив учора військовий капелан Володимир Педько. На території храму, як повідомлялося, буде створено центр національного патріотичного виховання, недільна школа та підготовка капеланів. Також є ще багато проектів, які спільно втілюватимуться українською громадою. При цьому на оприлюдненому відео видно, як шанувальники УПЦ МП закидають лавками, ціпками та заливають сльозогінним газом капеланів ПЦУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини